Asgari ücreti belirleyecek komisyon 19 Haziran için yeniden randevulaştı!

Asgari Ücret Komisyonu kısa bir süre önce geçici bir zam belirlemek için toplandı. Yeni asgari ücretle ilgili kararı milyonlar endişeyle beklerken, Pazartesi günü ikinci bir toplantının yapılacağı haberi geldi. Çalışma Bakanlığı'ndaki toplantıya Türk-İş ve TİSK'in başkanları da katılım gösterecek.

Asgari ücreti belirleyecek komisyon 19 Haziran için yeniden randevulaştı!

13 Haziran'da milyonları etkileyen ilk asgari ücret geçiş konferansı düzenlendi. İlk toplantıda rakamların verilmediği bildirilse de yüzde 30 zam beklentisi ile birlikte müzakerelere başlandığı ortaya çıktı. Komisyonun ikinci toplantısının Pazartesi günü saat 14.00'te Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın ve TİSK Başkanı Burak Akkol'un da katılımıyla gerçekleşeceği bildirildi.

İLK TOPLANTIDAN RAKAM ÇIKMADI

Asgari ücreti belirleyecek komisyon 19 Haziran

TÜRK-İŞ Asgari Ücret Komisyonu Üyesi Veli Solak, ilk toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı'ndan önce kapanmasını istiyoruz. Türk-İş olarak toplantıların bir an önce sona ermesi ricamızdır. Resmi belgeler istendi, rakamlar açıklanmadı. Toplantı yarın olabilir. tarih belirlenmedi. TÜRK-İŞ olarak bu toplantının bir an önce sonuçlandırılması talebimizdir. Asgari ücretin kira ve hayat pahalılığı kapsamında güncellenmesini istiyoruz." dedi.

TİSK Başkanı Burak Akkol'un daha önce yaptığı bir açıklamasında "TL'de asgari ücreti konuşacağız. Enflasyon düşüyor. Sadece istihdam sektörü için değil, geçici bir zam konusunda anlaştık. Müzakere ortamına olumlu bir hava getiriyor." Bunu ülke gündeminden olumlu yönde bir an önce çıkaralım.” demişti.

MASADAKİ ZAM ORANLARI

Asgari ücret komitesinin ilk toplantısında enflasyon, alım gücü ve istihdam gibi ekonomik veriler değerlendirilecek konular arasında yer aldı. İlk 6 aylık enflasyona ek olarak sosyal payın en az %30'unun asgari ücrete eklenmesi bekleniyor.