Çin, dünyanın en kalabalık ülkesi liderliğini Hindistan'a kaptırdı!
Dün dünyada çığır açan bir gelişme meydana geldi. Birleşmiş Milletler (BM) tahminine göre Çin artık dünyanın en kalabalık ülkesi olarak liste başında yer almıyor.
Uzmanlar, nüfus düşüşünün Çin'in 1979'dan 2016'ya kadar uyguladığı "tek çocuk" politikası, yüksek yaşam ve aynı zamanda eğitim maliyetleri ve son üç yılda uygulanan katı "sıfır COVID" politikasından kaynaklandığını söylüyor.
Ailelerin 2016'da iki, 2021'de üç çocuk sahibi olması durumuna izin verildi ve doğurganlık oranlarını düşürmeye yardımcı olmak için teşvik, vergi indirimleri ve aynı zamanda da daha iyi sağlık hizmetleri getirildi, ancak doğurganlık oranları sabit kaldı.
ÇİN ARTIK EN KALABALIK ÜLKE DEĞİL
Birleşmiş Milletler (BM) tahminlerine göre Hindistan'ın nüfusu dün itibarıyla Çin'i geçmiş bulunuyor. On yıllardır dünyanın "en kalabalık" ülkesi olan Çin'in azalan doğum oranının aksine, Hindistan'ın nüfusu son yıllarda patladı.
Birleşmiş Milletler'e göre, Hindistan'ın nüfusunun bu yılın sonunda 1.429 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. 2021 yılı için planlanan nüfus sayımı pandemi nedeniyle yapılamadığından ülkenin gerçek nüfusu tam olarak bilinmemekle birlikte son yıllardaki nüfus artış hızı Hindistan'ın listelerde dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi olduğunu gösteriyor.
HER AY 1 MİLYON KİŞİ ARTIYOR
Hindistan'ın nüfusunun, 12 yıl önceki son nüfus sayımından bu yana 210 milyon artarak ve 2020'den itibaren her ay nüfusa yaklaşık 1 milyon eklenerek Brezilya'nınkiyle hemen hemen aynı olduğu tahmin ediliyor.
Son yıllarda Hindistan, azalan doğum oranına rağmen bir nüfus patlaması yaşadı. Resmi verilere göre, Hindistan'ın nüfusu artmaya devam edecek ve 2064 yılına kadar 1,7 milyara ulaşacak.
DEV ŞİRKETLERDEN HİNDİSTAN ADIMI
Böyle bir durumun istihdamda büyük değişiklikler getireceği söyleniyor. The Wall Street Journal, Apple ve Foxconn gibi devlerin son dönemde Çin'de üretimi kısmaya ve Hindistan'a yönelmeye başladığını kaydetti. Değişiklik, Çin'in son 20 yılda 65 yaş ve üstü nüfusundaki %87'lik artışı ve azalan işgücünü vurguluyor.