Emeklilerin beklediği haber geldi: Ara zam ve ikramiye tarihi açıklandı

Emekli vatandaşlar için ara zam, ikramiye açıklaması geldi. Emekliler için zam açıklaması nedir? İşte detaylar haberimizde.

Emekli maaşlarına zam ve ikramiyeler merakla beklenmektedir. Ekonomi yazarı konuyla ilgili açıklamada bulundu. Tarihi belli oldu. Ne zaman ara zam yapılacak? Merak edilen detaylar haberimizde.

EMEKLİYE ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

2023 Temmuz zamları ardından binlerce emekli 7500 TL maaş almaya başladı. Ara zam ve ikramiye ile ilgili açıklama ekonomi yazarı Faruk Erdem tarafından geldi. Ara zam ve bayram ikramiyesinin tarihi de belli olmuştur.

Memur, SSK, Bağ-Kur emeklileri enflasyonunda %25 üzerinde artış yaşandı. Emekliler için ara zam açıklaması geldi. Faruk Erdem: "Seyyanen veya oransal bir artış beklenmektedir. 7500 TL'lik taban maaşta artış olması beklenmektedir. Daha öncesinde ara zam çalışmasından bahsetmiştik. Ekim ayında TBMM'nin açılması ile birlikte ara zam konusu yeniden gündeme gelecektir." açıklamasında bulundu.

Ara zammın dışında üçüncü bayram ikramiyesi olabileceğini de Faruk Erdem belirtmiştir.

"Çalışma Bakanlığı Hazine Maliye Bakanlığı bu konuda görüşme yaparak konu üzerinde çalışma yürütmektedir. Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramında iki kez ikramiye almaktadırlar. 2023 senesinde Cumhuriyetin 100. yılına özel ikramiye gündeme gelmiş durumdadır. Bu durum ekim ayında belli olacaktır." açıklaması yapıldı. Bakanlıklar resmi açıklamada bulunmamıştır. Çalışmalar değerlendirilerek 29 Ekim'den önce kamuoyuna duyuru yapılacağı belirtildi.

Sonraki Haber