Türkiye ve Katar arasında imzalar atıldı! İşbirliği geliyor

İlk imzalar geldi! Öcüleri ise Türkiye ve Katar! Detaylar haberimizde.

Bulut teknolojisine imzalar atıldı öncüleri ise Türkiye ve Katar oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai katılımıyla imzalar atıldı. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ÖNCÜ ÜLKELER TÜRKİYE VE KATAR OLDU

Orta Doğu, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan dijital bir koridor oluşturmak amacıyla ilk imza Katar'ın başkenti Doha'da atıldı. Bu imza sonucunda bulut teknolojilerine liderlik edecek ülkeler Türkiye ve Katar oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyareti sırasında iki ülke arasında gerçekleştirilen stratejik iş birliği görüşmelerinin sonra Türkiye'de teknolojik gelişme konusunda büyük ilerlemeler kaydedildi. Microsoft ve DTech Cloud, bulut teknolojisi sektöründe stratejik bir ortaklık konusunda anlaşmaya vardı. Katar'ın başkenti Doha'daki Ritz Kartlon Otel'de düzenlenen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai'de bulundu. Bakan Kacır, Microsoft ile DTech Cloud arasındaki stratejik iş birliğini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, köprü inşası konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin huzurunda önemli bir mutabakat işaretine imza atıldığını söyledi. Bakan Kacır: "Bugün bulut ve teknoloji şirketi DTech Cloud ile Microsoft arasında stratejik bir ortaklığa tanık oluyoruz. Bu ortaklık sayesinde Türkiye, Katar ve tüm çevre bölgenin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu işbirliğinin, yapay zeka, siber güvenlik, hiper ölçekli hizmetler ve analitik gibi yeni nesil çözümler alanlarında Türkiye ile Katar arasındaki dijital köprünün geliştirilmesine ve genişletilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Bölgeye teknik liderlik sağlayacak." ifadelerini kullandı. Katar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanı Mohammed Bin Ali Al Mannai, Katar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin dijital sektörde güçlendiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikili ilişkilerin geliştirilmesinde özel sektörün önemine vurgu yaptı. ülkeler. Al Mannai: "Bugün bulutu uygulamanın ve bulut dostu bir ülke olmanın sonuçlarını görüyoruz. Katar'da kurduğumuz altyapıyı dostlarımız, ortaklarımız ve güvenilir ortaklarımızla paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 


İki şirket arasında bugün kurulan stratejik ortaklığın, dijital dünyada bir ilişkinin gelişmesinin yalnızca başlangıcı olmasını umut ediyoruz." sözlerini söyledi. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, sadece şirketlerin değil ülkelerin de dijital dönüşümüne inandığını söyledi. Özbilgin ifadelerine şöyle devam etti: "Çok mutluyuz. Türkiye'de çalışan şirketleri ve sınırları aşan, yenilikçiliği teşvik eden teknolojilerimizi görmekten gurur duyuyoruz. Umarız Ekonomide bulut teknolojileri, özellikle yapay zekâ sunan daha fazla organizasyon görmek için her iki ülkedeki özel sektör ve kamu kurumlarıyla ilerleme için bir katalizör olarak kullanmaya devam ediyoruz." DTech Cloudand kurucusu Bereket Murat Oktay, şirketin hedefinin dijital ekonomide öncü olacak çözümler üretmek olduğunu söyledi. Oktay: "Bu ortaklık sayesinde Microsoft'un bulut bilişim altyapısını kullanarak dijital ekonominin temelini oluşturan çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Bulut tabanlı zekâ ve büyük veri analitiği aracılığıyla sağlık, enerji ve üretim sektörlerindeki müşterilerimizin dijital dönüşüm hedeflerine daha kolay ulaşmalarına yardımcı oluyoruz." dedi. Konuşmanın ardından imza töreni yapıldı.. İki bakanla birlikte Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ile DTech kurucusu Bereket Murat Oktay arasında stratejik iş birliği anlaşması imzalandı. İmza törenine iki ülke bakanlarının yanı sıra Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi (DEİK) Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Dr. Ayrıca Recep Erdem Erkul, DTech Cloud CEO'su Yavuz Emir Beyribey ve Microsoft Katar CEO'su Lana Khalaf da hazır bulundu.

Sonraki Haber