Uzun bekleyiş sona eriyor: Gaziantep Şehir Hastanesi açılıyor

Gaziantep Şehir Hastanesi 9 Ekim Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başladı.

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin 9 Ekim Pazartesi günü itibariyle hasta kabulüne başladığı bildirildi. 1.875 yataklı hastanede 335 ayakta tedavi bölümü, 259 yoğun bakım ünitesi, 30 diyaliz yatağı ile birlikte 64 ameliyathane yer alıyor.

Geniş bir kampüs alanı üzerine inşa edilen hastanede tüm hazırlıklar tamamlandı. Gaziantep Şehir Hastanesi, hazırlıklaırnı tamamlar tamamlamaz da hasta kabulüne başladı.

Hastanenin kapalı alanı 638.000 metrekare, yatak sayısı ise 1.875'tir. Hastanede 335 poliklinik yanı sıra 259 yoğun bakım ünitesi, 30 diyaliz yatağı ve 64 ameliyathane bulunmaktadır. Hastane son teknolojik ekipmanlarla donatılmıştır


Gaziantep Şehir Hastanesi'nin ayrıca özel hizmet birimi de bulunuyor. Hastane, getat, hiperbarik koğuş, yanık koğuşu, nükleer tıp, genetik hastalıkların tanı ve tedavisi, felç merkezi, perinatal koğuş ve kapsamlı onkoloji tanı merkezi gibi hizmetler sunmaya başladı. Son teknoloji ekipmanlarla donatılan hastanede ayrıca radyasyon onkolojisi bölümü, kalp-damar merkezi ve 1. aşama araştırma ünitesi de bulunuyor.

"Güneydoğu Anadolu'nun en büyüğü"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en büyük hastane olarak tanımlanan Gaziantep Şehir Hastanesi'ndeki merkez laboratuvar, saatte 10.000 test gerçekleştirebiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep Şehir Hastanesi ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımda, hastanenin görüntülerine de yer verdi.

Sonraki Haber